Все по-често ми се обаждат хора с въпроси като:

– Опасна ли е Регресивната Терапия?
– Как да преценя кой специалист има квалификации и мога ли да му се доверя?
– Как работи Регресивната Терапия?

Затова и реших, че е по-добре да опиша накратко как, какво и защо, а и да посоча критерии, за да може сами да прецените при кой терапевт да си направите уговорка.


Имаме дипломирани регресивни терапевти. Те преминават през три годишно обучение и в края на третата година правят изследване по тема, пишат и защитават дипломна работа. Какво толкова изучават през тези три години?

Методики като: Вътрешни Деца; Частични Личности; Ханговер; Постулати на Характера; Травма; Хоминг; АТР; Кор-Ишиу Експлорации; Кръгови-Сесии; Райг-Сесии; Инкарнационни Проблеми; Квадрат на Полярностите; Трансгенерационни Патрони; Големите Интеграции; Работа със Сянката; Висше-Аз интервенции; Фрагментации на Душата; Произход и предхождащи човешкото развитие преживявания (произход на Душата).

Но методиката е само част от микроструктурата на сесията. Макроструктурата е също толкова съществена и важна част. Няма по-малко важни и повече важни елементи и аспекти в една сесия. Регресивната Терапия е като тангото – всяка крачка и всеки малък детайл са от решаващо значение за ефекта на танца. Тези три години са необходими, за да се изучи идеалната спойка от микроструктура и макроструктура. Дали ще бъде Регресия, Персонификация или Аура-Експлорация. Точно в кой момент да бъдат комбинирани – при кой проблем, при кой момент в сесията, при кой метод и при кой клиент. За тези години се научават да прилагат най-ефективната Индукция при зададения проблем. Изглежда просто, но само този, който е преминал през това знае колко е трудно за две минути да навлезеш в далечното минало, а понякога стотици и хиляди години назад.

Да, това не се научава в три месечен срок, колкото и талантлив и мотивиран да е някой. За да бъдеш терапевт е нужно време, защото вън от техниките, методите и процесите на сесията трябва преди всичко да изградиш терапевтични умения, да можеш да комуникираш терапевтично, за да си в състояние с непознат клиент след петнайсет минутен входен разговор да започнеш със същинската работа – регресия.

Затова и ви съветвам да не се предоверявате. Когато проучвате пазара, задайте и въпроси за това къде, как и с каква продължителност терапевта е преминал своето обучение. Дали в кабинета е в състояние да ви покаже диплома (не, не сертификати, трябва да има диплома).

На въпроса дали РТ е опасна?

Не. Само по себе си РТ не е опасна. Много хора ме питат: „А не е ли опасно, нали ще се върна обратно?“. Да, винаги ще ви върнат обратно.

Но сесия при некомпетентен смелчага може или да няма никакъв ефект или да влоши състоянието на проблема или неудобството, заради което сте го потърсили. Влошеното състояние си отшумява след две, три седмици и се връща на това ниво, на което е бил проблемът, когато сте се подложили на сесията при смелчагата.

Защо няма да има ефект?

Защото некомпетентния смелчага не е преминал нужното обучение и не само, че не познава макро-и микро-структурата на РТ и няма да може да ви даде отговори, което не е и най-лошото. Но той/тя няма да може да прецени кой метод да приложи и при кой проблем, за да може сесията да бъде оптимално ефикасна.

Затова даже и смелчагата да е лекар, психиатър, психолог (най-често срещаните) те не са КВАЛИФИЦИРАНИ за Регресивни Терапевти, не са преминали обучение за такива.

 

С най-добри пожелания

Силвия Петкова

Директор на Института за Регресивна и Реинкарнационна Терапия

София

 

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ПРОВЕЖДАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНА РЕГРЕСИЯ

СЕ ОБАДЕТЕ НА ТЕЛ: 0877 019 669